Vorbeam acum ceva timp cu o prietenă și-i povesteam cât de mult îmi doream să ajung la ONU. Eram pasionată de subiectul schimbărilor climatice, mă interesa tot ce avea legătură cu asta și ce presupunea să intru în Organizația Națiunilor Unite (făcusem deja niște demersuri în sensul ăsta). Mi-aș fi dorit să fiu parte din fundația care clădea un viitor mai sustenabil pentru planetă. Apoi, am dat cu capul de realitate și am văzut exact zidurile administrative, politice de care te lovești.
Am fost parte dintr-o ambasadă care, teoretic, demara niște proiecte spre o Românie mai verde. Lucrurile s-au mișcat extrem de încet, ba chiar spre deloc. Acum, poate te întrebi de ce nu am fost voluntar într-un ONG. Am fost, iar când timpul nu mi-a mai permis, am încercat să găsesc alte modalități prin care să-i pot ajuta pe oameni. Fie donând bani, haine, rechizite sau alergând pentru cauza susținută de cei din organizație.
Revenind la povestea cu ONU, după un timp în care vedeam că lucrurile sunt cu mult diferite decât aș fi crezut, mi-am dat seama că nu trebuie să fac parte dintr-o organizație atât de mare pentru a ajuta oamenii din jurul meu. Și planeta. Dacă prin Aceeași Mărie încerc să ajut cu un venit suplimentar alte persoane mai în vârstă, care încă mai știu să coasă sau să brodeze manual, prin pictură încerc să sprijin o cauză care mi-a atins tare mult sufletul.
Asociația Blondie s-a născut pentru a le oferi copiilor bolnavi și singuri șansa la o dezvoltare maximă din punct de vedere fizic, emoțional și intelectual. De la începutul crizei COVID-19, odată cu restricționarea zborurilor, mulți copii plecați la tratamente sau operații în Europa, au rămas blocați în străinătate, neputând să se întoarcă acasă.
Cei care aveau nevoie să meargă la tratament în străinătate, pentru că tratamentul nu se putea efectua în țară, nu au mai avut cale de transport. La scurt timp după ce România a intrat în stare de urgență li s-a cerut ajutorul prima dată, să aducă acasă un copil în vârstă de 7 luni, operat pe cord de mai multe ori, din cea mai roșie zonă a globului, Milano. Câteva zile mai târziu, pe 27 martie 2020, cei de la asociație au reușit să-i aducă acasă pe Darius și familia lui cu un avion privat. De atunci li s-a cerut ajutorul pentru mai mulți copii. Într-un an de zile au organizat zboruri private pentru 91 de copii și 5 adulți, plus o ambulanță terestră.
În România, persoanele care au nevoie de tratament în străinătate își pot deconta valoarea tratamentului prin completarea formularului E 112, însă nu și valoarea transportului, care de cele mai multe ori este imposibil de suportat de către pacient. Cele mai recente date statistice arată că în anul 2018, 684 de persoane au plecat în străinătate în baza formularului E 112, aproximativ 2 persoane/zi. În prezent, România nu deține o ambulanță aeriană cu care să transporte cazurile medicale în afara țării, având licență de zbor doar pentru zborurile interne sau în cazurile de catastrofă în care sunt implicați cetățeni români. După tot efortul depus în ultimul an și realizând cât de mare este nevoia ca România să aibă o ambulanță aeriană, Asociația Blondie dorește achiziționarea unei aeronave pe care să o transforme în ambulanță aeriană pe care să o pună la dispoziția oricărei persoane care are nevoie de un transport aerian medical, în mod gratuit.
Fără alte prelungiri, vreau ca toate tablourile pe care le-am pictat până acum să fie vândute, iar 60% din sumă să meargă către Asociația Blondie. Dacă din donațiile făcute pentru Salvați Copiii s-au luat nu una, ci două ambulanțe, sunt absolut sigură că și aici putem oferi o mână de ajutor.
N-o să mă opresc doar la picturile de aici, îmi doresc ca în fiecare lună, cel puțin un tablou să fie vândut pentru această cauză. Așadar, am să las mai jos poze cu fiecare tablou în parte.
Natură statică
Preț: 210 lei
Natură statică în stilul lui Giorgio Morandi
Preț: 250 de lei
A zis cineva bruschette?
Natură statică
Preț: 380 de lei
Ghiveci cu flori – tehnica impresionistă
Preț: 410 lei
Dacă ai întrebări, scrie-mi aici sau pe Instagram. Împreună #luamunavion. ☺️