Pasiunea mea a fost sprijinită și de alte persoane. Ceea ce mi-a dat putere să merg înainte, să nu renunț la primele obstacole și să dezvolt Aceeași Mărie. Deși uit des să-mi celebrez prezentul, micile victorii și mă concentrez pe ce nu este, pe ce-mi doresc să fie cu brandul ăsta, nu aș fi fost aici fără oamenii care au crezut în mine.

Am înțeles cât de important e acest lucru, așa că vreau la rândul meu să sprijin alte pasiuni care hrănesc sufletele cu inspirație și dor de tradiție românească. Nu demult, am cunoscut-o pe Gina, care are Mundane Origins. Sper să reușesc să surprind în scris entuziasmul pe care îl am pentru hainele pe care le creează. Cumpără cele mai faine materiale și coase modele minimaliste, cum rar întâlnești. Combină chiar elemente dintr-o zonă a țării cu alta. De exemplu, la poza de mai jos a îmbinat încrețul de la Gorj cu un model minimalist de Oltenia, pe o pânză de cânepă.

Totul este delicat, de-o simplitate absolut superbă, din care reies niște piese vestimentare care se potrivesc în muuuulte outfituri. Știu că încă e la modă combinația de ie cu jeans, doar că Gina are un stil propriu, ceea ce o diferențiază foarte ușor de ce mai există pe piață. Și spun asta în urma zecilor de pagini și branduri cu ii pe care le urmăresc, cu studii și cărți citite la Institutul de Etnografie.

Cât durează o ie

Pentru o ie, Gina cumpără 4-5 metri de pânză întreagă și o croiește cap-coadă. În funcție de complexitate, o ie poate dura o lună sau trei luni. Totul este creat de mână, cu migală și cu toată energia îndreptată către creație. Fiecare ie are personalitatea și originalitatea ei, nu neapărat perfecțiunea hainelor din comerț, ceea ce o face și mai deosebită. 😊

Dar pe lângă creativitatea Ginei se simte și pasiunea cu care vorbește despre ceea ce face. Din prima discuție m-a făcut curioasă și imediat am intrat pe pagina ei să văd cum sunt create aceste haine.

Încă mă minunez cum din mâinile ei ies astfel de minunății, asemenea doamnelor din trecutul nostru, care ne-au lăsat ca moștenire sute de porturi populare românești.

Ce înseamnă Mundane Oirgins

Mundane Origins înseamnă această aducere a tradiționalului în urban, este o pasiune creată din suflet pentru cei care doresc să păstreze legătura cu vechile tradiții românești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *