”Încă puțin și mergem la Sibiiiuuuu!”, îi spuneam lui Alex.

Știam că va fi ceva special. Vorbim de cel mai frumos de oraș din România, cu cea mai mare încărcătură culturală, iar FITS este festivalul care duce spectacolul de teatru la cel mai înalt nivel! Și nu sunt doar niște cuvinte la superlativ, totul este o explozie de emoții, cu atmosferă de sărbătoare.

Fiecare an vine cu ceva în plus, cu spectacole diferite și show-uri care mai de care mai speciale.

Iar pentru că nimic nu e întâmplător, cei de la Deus Ex Machina au venit cu o poveste despre astronomie, care n-a mai fost spusă până acum, aici. Parcă știau cât de pasionată sunt de Cosmos!

 

Un show la înălțime

Unii folosesc meditația sau rugăciunea pentru a fi prezenți, eu am nevoie de muzee, spectacole de teatru sau de un show la înălțime, cum a fost cel de la Deus Ex Machina. Povestea lui GALILEO aduce stelele, planetele și emoția într-un nou univers legat printr-o singură frânghie.

Foto credit: Bogdan Botofei, FITS 2021

Foto credit: Bogdan Botofei, FITS 2021

Acrobații, artificii și confetti, dans aerian, toate de pe o structură metalică, ridicată la 30 de m.

Părintele științei moderne, așa cum l-a numit Einstein, Galileo Galilei a avut un rol important în Revoluția Științifică. De la descoperirea sateliților naturali ai lui Jupiter, până la modul în care Pământul se rotește sau la îmbunătățirea telescoapelor, el pune bazele astronomiei moderne.

Francezii de la Deus Ex Machina au luat această poveste și au transpus-o într-un show excepțional, cu un set-up inedit, care te duce înapoi în secolul al XVII-lea, la primele descoperiri astronomice.

Poți urmări programul festivalului aici. Iar dacă-ți faci drum la Sibiu, te asigur că te așteaptă o experiență de neuitat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *