Să facem un exercițiu de imaginație: te afli în Piața San Marco, din Veneția, într-o după-amiază târzie, cerul începe să se joace în nuanțe de bleu și roz, Nessun Dorma se aude în fundal, iar gondolierii se adună la marginea lagunei. Cu o grație desprinsă din perioada lui Casanova, fiecare manechin pășește pe podiumul luminat din mijlocul pieței.

Rochii cu mărgele strălucitoare, asemenea binecunoscutelor candelabre de Murano, pelerine fastuoase, decorate cu imagini de cărți poștale ale orașului, măști de arlequini și look-uri lucrate în detaliu, care recreează mozaicuri, toate desprinse parcă din picturile venețiene din secolul al XVI-lea.

Ce ai citit mai sus nu e un vis, este prezentarea noii colecții Dolce & Gabbana.

Un omagiu adus iubirii pentru creațiile haute-couture

Inspirate din arta și cultura venețiană, colecțiile Alta Sartoria și Alta Moda te trimit cu gândul la istoria Veneției. Piesele vestimentare sunt handmade, croite din cele mai bune țesături și realizate prin cele mai bune tehnici artizanale din toată Italia.

Că vorbim de brocarduri, mătase, catifea, cristale sau aur, brandul încântă publicul cu creații prețioase și unice, ce vor să sublinieze măiestria orașului.

Sursă foto: Vogue US

Sursă foto: Vogue US

După spusele celor doi designeri, Veneția reprezintă armonia perfectă contrariilor care atrag: este romantic și senzuală, melancolică și veselă, rațională și vizionară, luminoasă și nocturnă, sacră și profană, întunecată și strălucitoare. Revenirea la acest oraș ne umple întotdeauna cu emoții unice pe care le păstrăm cu drag în inimile noastre. Veneția este visul nostru. 

 

Sursă foto featured image: Vogue US

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *