Nu sunt critic de teatru, așa că n-o să vin cu o analiză complexă asupra niciunui spectacol de teatru la care merg. Însă știu că o poveste pusă în scenă este bună atunci când mă face să empatizez cu actorii, mă emoționează și mă integrează în poveste, mă răscolește și mă intrigă.

Pentru că poveștile bune asta fac. EMOȚIONEAZĂ. Ating anumite vertebre ale sufletului care ajung să mai fie prea puțin atinse pe parcursul vieții. Uităm ce ne bucura atunci când eram copii, devenim tot mai reticenți în a ne exprima sentimentele, iar fuga către succes ne face să uităm de reușitele mici. Luăm dragostea și susținerea apropiaților for granted, uităm de noi și de ce iubeam odată.

 

O mie de motive

Aseară am fost la O mie de motive, jucat de Florin Piersic Jr., în regia lui Horia Suru.

Spectatorii sunt parte din poveste, ceea ce face totul mult mai autentic, mai uman. Asiști la confesiunea unui copil care trece prin diverse etape ale vieții și care caută lucrurile frumoase din tot ce îl înconjoară, în ciuda problemelor personale.

Spectacolul are umor, te ține în suspans, dar te și izbește de realitate, pentru că te pune față-n față cu subiecte pe care însăși viața le are pregătite pentru fiecare dintre noi.

 

The one and only Florin Piersic Jr.

E clar că nu ai cum să ajungi la acea emoție despre care vorbeam mai sus dacă interpretarea actorilor nu e dusă la cel mai înalt grad.

Florin Piersic Jr. se mulează atât de bine pe fiecare rol, încât ai crede că-s mai mulți actori pe scenă. Observ cât de mult își studiază personajele, de la mimică, atitudine, până la inflexiuni ale vocii. Este un one man show. Este un om calm, simplu și care te întâmpină mereu cu un zâmbet larg.

Vorbind despre unicitatea fiecărui spectacol, Florin Piersic Jr. spunea, cu modestie, cum nu poate clona reprezentațiile, în special pe cele în care e inclus și publicul. Însă asta înseamnă întâlnirile irepetabile din teatru și asta îl face un actor uluitor, capacitatea sa de ne oferi un spectacol foarte bun, indiferent dacă unii spectatori sunt mai timizi sau alții mai dezinvolți.

O mie de motive trebuie să fie pe lista ta de must see. Dacă l-ai văzut deja, aștept să-mi spui cum ți s-a părut. ☺️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *