”Tu ești norocoasă.” și ”Poți să faci multe lucruri.”, mi s-a mai spus.

Tocmai ce am încheiat o nouă comandă corporate la Aceeași Mărie. Anul ăsta am început să ne îndreptăm și către zona companiilor. Eșarfele noastre sunt un accesoriu ideal în perioada sărbătorilor, la care multe persoane au apelat.

Însă astăzi nu e despre produsele Aceeași Mărie, cât e despre lucrurile pentru care muncim în viața asta. Știi vorba ”norocul ți-l mai faci și singur”? Cam asta cred că se întâmplă. Nimic nu vine gratis și ușor. Nu provin dintr-o familie bogată, cu relații sau cu un background în business. Părinții mei nici măcar nu m-au susținut pe acest început de drum și nici nu am făcut teste pe banii lor. ”Dacă e să greșesc un model de bluză, măcar să fie din banii mei”, îmi spuneam. Nu m-au susținut pentru că nu înțelegeau exact ce fac și pentru că voiau, cam ca orice părinte, să am stabilitate la nivel financiar, iar asta se traducea prin a rămâne angajată.

Încă din primii ani de facultate, implicarea mea în activități extrașcolare a fost la un nivel destul de mare. Eram curioasă și mă înscriam în diverse proiecte ce mă scoteau din zona de confort, am fost în asociații studențești, ONG-uri, am mers la evenimente prin intermediul blogului și așa mai departe.

Țin minte și acum când, în apropierea Crăciunului, tata îmi spunea să merg acasă (pentru că deja aveam vacanță de la facultate), ca să nu mai stau în ploaie să împart flyere, iar eu îi spuneam că vreau să-mi termin treaba pe care am zis c-o fac și apoi vin acasă.

După care, de la primul job până la implicarea majoră în Aceeași Mărie, mi-am arătat cele mai bune intenții și am fost gata să muncesc cât era nevoie ca să mă dezvolt. Asta nu înseamnă că totul a fost smooth. Nope. Am greșit, am învățat, am pierdut relații și am fost trădată, am sedimentat prietenii și așa mai departe. Toate lucrurile astea sunt esențiale pentru dezvoltarea noastră, oricât ar suna a clișeu. Am învățat să ascult, să privesc lucrurile dintr-o perspectivă diferită și să vin cu soluții, nu cu drame și statut de victimă. Aș fi putut face asta fără nicio provocare în viață? Cu siguranță nu.

Alte lucruri care m-au mai ajutat în acest parcurs au fost: organizarea, disciplina unui loc de muncă, înțelegerea unui deadline, promisiunea c-o să termin ce am început, chiar dacă plouă sau ninge afară, acele evenimente la care mergeam și cărora părinții nu le vedeau rostul, toate au contat, chiar dacă mult timp nu am fost plătită pentru ele. Dorința de a munci și sinceritatea cu care vrei să crești, nu vin din banii pe care îi primești în momentul în care ai ieșit de pe băncile școlii.

Cum m-au ajutat astfel de lucruri în prezent

Am cunoscut oameni care mi-au devenit prieteni sau mentori pentru Aceeași Mărie, de la care am învățat enorm, care au fost lângă mine în cele mai de rahat momente sau când pur și simplu aveam nevoie de un sfat. Astea sunt lucrurile care au valoare pe viață și de care e bine să ai grijă.

Nimic nu se face fără sacrificiu, iar eu nu sunt mai înzestrată decât tine. Nu am ceva în plus față de tine. Totul ține de perseverența și dorința de a face exact ce te pasionează.

Mai jos sunt câteva imagini cu mine împachetând coletele ultimei comenzi corporate.

Rezultatul arăta ca în poza următoare, însă nimeni nu știa că mai bine de 5 ore am avut dureri de coloană, picioare pline de vânătăi de la parchetul pe care stăteam, iar la ora 18:00 am avut prima masă din acea zi.

Regret vreun moment? NU! Fiind o primă experiență, acum știu exact ce înseamnă niște zeci sau sute de colete deodată, iar obiectivul pentru 2022 este să-mi iau cel puțin un spiriduș în perioada sărbătorilor, pentru că atelierul lui Moș Crăciun se super aglomerează.

Așa că, data viitoare când mai vezi pe cineva că are parte de reușite sau se bucură public de produsele create ori de coletele livrate, nu-i spune că e norocos sau că are mai multă putere decât tine, pentru că nu știi exact câte sacrificii a făcut ca să ajungă în punctul în care este acum.

Peace and love.

Sursă featured image: Unsplash 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *