Cred că cel mai greu rol pe care-l poate avea un actor este să fie un one man sau woman show. Trebuie să capteze atenția tuturor, să atingă fiecare colț din sală și să trezească emoții puternice. No pressure, cum s-ar spune.

Asta a făcut Raluca Aprodu, în ”Fete și băieți”, un spectacol one woman show, care m-a surprins extrem de plăcut. A reușit să puncteze, într-un mod puternic, acele subiecte despre toxicitatea în relații, masculinitate și patriarhatul cel-de-toate-zilele. Este un spectacol care, datorită rolului pe care Raluca îl are, te duce de la umor la trăiri dure, înmagazinate în sufletul sau imaginația noastră.

Din perspectiva mea este rolul care a pus-o cel mai bine în valoare. S-a văzut cât de mult a simțit piesa, cât a integrat din adevărata Raluca, cea sinceră și autentică, lucru care a făcut ca spectacolul să fie și mai personal.

Decorul a fost unul minimalist, văzut de mine ca o comoară a amintirilor. Acel loc prin care personajul ne duce în trecut și ne arată frânturi din experiența care i-a marcat viața. Mi-a plăcut modul ei de a personifica fiecare loc sau obiect, de cum ne-a inclus în povestea care devenise atât de intimă. Toată lumea râdea sau suspina în același timp. Simțeai emoția și liniștea asurzitoare din sală. Era totul la unison.

N-o să dau prea mult din casă pentru că mi-aș dori să aveți propria conexiune cu acest spectacol. Se mai joacă și pe 26 octombrie, ora 19:30, la Teatrul Act.

Sursă fotografii: www.teatrulact.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *