Timp de vreo trei ani am luat cursuri de pictură la o școală din București. Am explorat mai multe stiluri și, prin intermediul lor, am și cunoscut părți din viețile unor artiști. De unii m-am atașat mai tare, de alții mai puțin. Biblioteca pe zona de artă a tot crescut, la fel ca pasiunea mea pentru ramura asta. Poate și pentru că rezonez cu actul picturii. Fiecare emoție e pusă pe pânză, iar la final ai un tablou care cuprinde nu doar desenul, dar și energia pictorului, trăirile lui.

M-am gândit cum să dau mai departe din pasiunea asta și cum să îndemn oamenii să meargă la muzee la fel cum merg, poate, la teatru. Așa s-a născut Art Clubul Les Émotions. Un fel de book club, dar pe artă. 🤓
Art Clubul Les Émotions este o serie de evenimente dedicate pasionaților de artă. Evenimentele Les Émotions Art Club au loc lunar și urmăresc diferite curente sau artiști celebri. Este dedicat tuturor celor care iubesc arta, fie că au o pregătire în domeniu sau nu. Este bazat pe discuții libere, legate de artă și emoțiile pe care le simțim.

Se desfășoară în trei etape:
1. Mergem la muzeu și descoperim picturile unui artist.
2. Ne retragem într-un loc mai liniștit și discutăm despre ce ne-a plăcut, ce nu ne-a plăcut la tablouri și/sau artist.
3. Finalizăm evenimentul cu un moment artistic, care are legătură cu acel artist: pictăm, facem obiecte din ceramică, atelier de flori, you name it. În funcție de ce mă inspiră artistul din ediția respectivă.

Tot evenimentul e gândit astfel încât să te deconectezi, să te relaxezi și să pleci zâmbind de acolo. Să nu mai spun câte conexiuni se fac la eveniment. 😊

Așa am procedat și la primul Art Club Les Émotions. Am fost la MINA Museum să-i vedem operele lui Klimt.

Ne-am retras mai apoi într-un loc mai liniștit unde am discutat despre parcursul lui Klimt, despre operele lui, despre modul în care cel de-al Doilea Război Mondial i-a influențat pictura și despre admirația lui pentru artiști precum Monet, Vincent van Gogh, Cezanne și tot așa.

Am finalizat evenimentul cu un moment de pictură cu foiță de aur – la fel cum picta și Klimt.

Am avut și o colaborare cu minunata Oana, de la Cup & Candle, cu care am făcut prima lumânare dedicată lui Klimt, care a ajuns în goodie bag-urile participantelor. Miroase a ambră și orhidee neagră – combinația asta mă duce cu gândul la feminitate, eleganță, senzualitate, exact ce inspiră și Klimt prin picturile sale.

Deși am avut multe emoții la început, am fost extrem de încântată de rezultat, iar pasionații de artă deja așteaptă următorul Art Club Les Émotions. ❤️ Între timp, am creat și un grup unde anunț evenimentele viitoare. Poți să te înscrii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *